چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟

چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟
در ابتدا باید بدانیم استقلال مالی چیست؟
استقلال مالی عبارت است از داشتن درآمد کافی برای پرداخت مخارج زندگی تا پایان عمر بدون اینکه مجبور به کار یا وابستگی به دیگران باشد.درآمدی که بدون نیاز به کار کردن به دست می آید، معمولاً به عنوان درآمد غیرفعال شناخته می شود.
استراتژی های زیادی برای رسیدن به استقلال مالی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. فردی که میخواهد به استقلال مالی دست یابد، داشتن یک برنامه مالی و بودجه میتواند مفید باشد تا دید روشنی نسبت به درآمدها و هزینههای جاری خود داشته باشد و راهبردهای مناسب برای حرکت به سمت اهداف مالی خود را شناسایی و انتخاب کند. یک برنامه مالی به تمام جنبه های مالی یک فرد می پردازد.
رسیدن به استقلال مالی بسیار شیرین است. وقتی بتوانیم بدون کمک مالی دیگران و در نتیجه تلاش و سیاستهای مالی خودمان، به راحتی زندگی کنیم، سرشار از احساس غرور و اعتماد به نفس میشویم. تجربه همین حس خوب، بهترین انگیزه برای تلاشی پرشور در مسیر رسیدن به استقلال مالی است.

رویکرد های استقلال مالی
اگر شخصی بتواند درآمد کافی برای رفع نیازهای خود از منابعی غیر از شغل اصلی خود ایجاد کند، بدون در نظر گرفتن سن، ثروت موجود یا حقوق فعلی به استقلال مالی دست یافته است.
به عنوان مثال، اگر یک جوان 25 ساله 1000 دلار در ماه هزینه داشته باشد و درامد 1000 دلار یا بیشتر در ماه کسب کند، به استقلال مالی دست یافته است.
از سوی دیگر، اگر یک فرد 50 ساله دارایی هایی داشته باشد که 1000000 دلار در ماه تولید می کند، اما هزینه هایی معادل بیش از آن در ماه داشته باشد، از نظر مالی مستقل نیستند، زیرا باید هر ماه مابه التفاوت را به دست آورند تا تمام هزینه های خود را انجام دهند.
با این حال، اثرات تورم را باید در نظر گرفت. اگر امروز شخصی به 100 دلار در ماه برای مخارج زندگی نیاز دارد، با فرض نرخ تورم سالانه 5 درصد، سال آینده به 105 دلار در ماه و سال بعد به 110.25 دلار در ماه برای حمایت از سبک زندگی نیاز دارد. بنابراین، اگر فرد در مثال بالا درآمد منفعل خود را ازتا ابد به دست آورد، زمانی فرا می رسد که استقلال مالی خود را به دلیل تورم از دست می دهد.
اگر شخصی 5000 دلار سود سهام از سهامی که دارد دریافت کند، اما هزینههای او در مجموع 4000 دلار باشد، میتواند با درآمد سود سهام خود زندگی کند زیرا تمام هزینههای زندگی او را میپردازد (با مقداری باقیمانده).
در این شرایط فرد از نظر مالی مستقل است. دارایی ها و بدهی های یک فرد عامل مهمی در تعیین اینکه آیا آنها به استقلال مالی دست یافته اند یا خیر است.
دارایی هر چیزی با ارزش است که اگر شخص مجبور به پرداخت بدهی باشد، می تواند به راحتی به پول نقد تبدیل شود ، در حالی که یک بدکهار مسئولیت ارائه بدهکاریش را دارد. (خانه ها و خودروهای بدون وام یا رهن دارایی مشترک هستند.) از آنجایی که معادله دارایی ها و هزینه ها دو طرف دارد، دو جهت اصلی وجود دارد که می توان انرژی آنها را متمرکز کرد: انباشت دارایی ها یا کاهش هزینه های آنها.

کاهش هزینه
کاهش هزینه یکی دیگر از رویکردهای استقلال مالی کاهش هزینههای منظم در حین انباشت داراییها، کاهش میزان دارایی مورد نیاز برای استقلال مالی است. این را می توان با تمرکز بر زندگی ساده یا سایر استراتژی ها برای کاهش هزینه ها انجام داد
چگونه استقلال مالی داشته باشیم؟
حال به سراغ سؤال اصلی برویم. اگر در ابتدای جوانی هستید و دوست دارید از نظر مالی روی پای خودتان بایستید، اگر کارگر یا کارمندی ساده هستید که برای رفع نیازهای مالی خود به شدت به کارفرما وابستگی دارید و یا اگر یک زن خانه دار هستید که دوست دارید به اصطلاح دستتان در جیب خودتان باشد، حتماً در این بخش همراه ما بمانید.
در ادامه پایه های اساسی استقلال مالی و راههای رسیدن به آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.
- اهداف خود را به صورت دقیق مشخص کنید
این که بگویید “من میخواهم از نظر مالی مستقل شوم” یک جمله بسیار کلی و مبهم است. برای رسیدن به این استقلال ابتدا باید دقیقاً بدانید چه میخواهید.
پس همین الان یک قلم و کاغذ بیاورید و دست به کار شوید. دوست دارید به طور دقیق در حساب بانکی خود چه مقدار پول داشته باشید؟ آن را بنویسید.
درباره جزئیات مالی و خرج و مخارج زندگی خود فکر کنید و آنها را روی کاغذ بیاورید. سپس یک زمان مشخص برای رسیدن به این اهداف در نظر بگیرید.
هر چقدر دقیقتر درباره اهداف خود بنویسید، احتمال رسیدن به استقلال مالی مورد نظرتان را بالاتر میبرید.
حال به سن کنونی خود برگردید و میان سن الان و زمانی که برای رسیدن به هدف تعیین کردهاید، نقاط عطف مالی و ریز هدفهایی را مشخص کنید.
نوشتن دقیق تمام هدفهای مالی کوچک و بزرگ گامی مهم در رسیدن به استقلال و امنیت مالی محسوب میشود.

- متوجه باشید که درآمد معادل با ثروت نیست
هر چند اگر درآمد زیادی داشته باشید جمع کردن ثروت برای شما آسانتر خواهد بود. اما در واقع درآمد تنها یکی از عوامل مؤثر در استقلال مالی است، نه مهمترین عامل.
یک ورزشکار حرفهای با میلیاردها تومان درآمد در سال، ممکن است پس از مدتی کوتاه ورشکست شود. این در حالی است که یک راننده ساده میتواند با مدیریت صحیح درآمد نه چندان زیاد خود، یک بازنشستگی مجلل داشته باشد.
پس آنچه اهمیت بیشتری دارد، نحوه برنامه ریزی برای خرج کردن درآمد است، نه صرفاً داشتن درآمدی بالا.
- بودجه بندی کنید
حال لازم است یک بودجه بندی مشخص و دقیق برای مخارج خود و خانوادهتان داشته باشید. اگر رسیدن به استقلال مالی برای شما اهمیت ویژهای دارد، سعی کنید حتی الامکان به این بودجه بندی پایبند بمانید.
به این ترتیب میتوانید طبق برنامههای خود پیش بروید، به مقدار کافی پس انداز کنید و صورت حسابها یا قرضهای خود را به موقع پرداخت کنید.
- در وام گرفتن دقت زیادی به خرج دهید
درست است که گرفتن وامهای گوناگون در اصل چندان خوشایند نیست اما متأسفانه باید بگوییم با توجه به شرایط کنونی و برای دستیابی به استقلال مالی، وام گرفتن در بسیاری از مواقع یک روش راهگشا محسوب میشود.
اما بهتر است در انتخاب وامهای خود دقت زیادی به خرج دهید و حسابی تحقیق کنید. سعی کنید به سراغ وامهایی بروید که بهره کمتری دارند و میزان اقساط ماهیانه آنها متناسب با درآمد و بودجه بندی شما باشند.
صرف گرفتن وامهای بزرگ با سودهای زیاد، بدون در نظر گرفتن همه جوانب، تنها شما را به دردسر میاندازد.

- امکانی برای پس انداز خودکار فراهم کنید
پس انداز کردن به طور کلی کار آسانی نیست، خصوصاً اگر درآمد شما آنچنان بالا نباشد یا در خرج کردن محتاطانه عمل نکنید.
با این حساب بهترین راه فراهم کردن امکانی برای پس انداز خودکار است تا از این طریق بتوانید به اهدافی که برای استقلال مالی خود در نظر گرفتهاید برسید.
میتوانید از صندوقهای مختلف پس انداز، بیمههای عمر و… استفاده کنید. به نحوی که به محض واریز درآمد ماهیانه، مبلغ پس انداز از آن کسر شود. به این ترتیب حتی اگر بخواهید هم نمیتوانید در پس انداز کردن اهمال کاری کنید.
- سرمایه گذاری را از همین لحظه آغاز کنید
تاریخ نشان میدهد هیچ راهی به اندازه سرمایه گذاری نمیتواند به رشد پول منجر شود. میتوانید یک حساب کارگزاری باز کنید، سرمایه خود را در یک حرفه تولیدی شریک شوید و … مهم این است که بدانید برای رسیدن به استقلال مالی و پرهیز از راکد ماندن پول، باید یک راه مطمئن برای سرمایه گذاری پیدا کنید.
خوب است قبل از اقدام حتماً با یک مشاور کسب و کار مشورت نمایید. این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که قرار نیست سرمایه شما پس از مدتی کوتاه حتماً چند برابر شود. باید صبور باشید و آینده دور را ببینید.
- همیشه در حال یاد گرفتن باشید
به روز بودن همیشه یک عامل مهم برای رسیدن به موفقیت است، خصوصاً اگر صحبت درباره کسب و رشد ثروت باشد.
سعی کنید درباره شرایط اقتصادی و تغییراتی که در حال رخ دادن هستند اطلاعاتی کلی داشته باشید. این کار به شما کمک میکند سرمایه گذاری موفقتری برای کسب استقلال مالی داشته باشید.
درباره قوانین مالیاتی، وامهای مختلف و … بیاموزید. کار با نرم افزارهای حسابداری را یاد بگیرید. لازم نیست همیشه به سراغ نرم افزارهای خیلی تخصصی بروید.
گاهی اپلیکیشنهای ساده نیز به شما برای مدیریت ثروت کمک بسیاری میکنند.

- از آنچه دارید خوب نگهداری کنید
شاید به نظر برسد این نکته ریز تأثیر چندانی در رسیدن به چنان هدف بزرگی یعنی استقلال مالی ندارد. ولی باید بگوییم اشتباه میکنید.
از خودرو گرفته تا وسایل خانه و حتی کفش و لباس، سعی کنید از همگی مراقبت کافی داشته باشید. هر چقدر دیرتر مجبور به تعویض و خرید مجدد شوید، در راه رسیدن به هدف خود جلوتر خواهید بود.
- صرفه جویی را از یاد نبرید
بسیاری از افراد ثروتمند قبل از این که به استقلال مالی کامل برسند، محدودیتهایی در مخارج زندگی خود داشتهاند.
کافیست به حداقلها فکر کنید و تمام تلاش خود را به کار ببرید که از این مرز جلوتر نروید. منظور این است که بتوانید میان آنچه واقعاً نیاز دارید و آنچه تنها دوست دارید داشته باشید، تمایز قائل شوید.
- از مشاور مالی کمک بگیرید
قبلاً نیز به این نکته اشاره شد که خوب است در روند سرمایه گذاریهای خود از مشاور کمک بگیرید. اما این مسئله زمانی که به ثروت نسبتاً مناسبی دست پیدا کردید، اهمیت بیشتری مییابد.
برای این که استقلال مالی داشته باشید و این استقلال را حفظ کنید، باید بتوانید داراییهای به دست آمده را به درستی مدیریت کنید.
مشاور مالی قادر است به کمک دانش و تجربه خود در این زمینه شما را راهنمایی نماید و آموزشهای لازم را در اختیارتان قرار دهد.

- مراقب سلامتی خود باشید
در یکی از قسمتهای قبل درباره نگهداری صحیح از داراییها صحبت کردیم. سلامتی شما نیز یک دارایی ارزشمند محسوب میشود.
جدا از این که داشتن بدن و ذهنی سالم چقدر رضایت از زندگی را بالا میبرد، حتی روی دخل و خرج شما و به دنبال آن استقلال مالیتان نیز تأثیر میگذارد.
سعی کنید به طور منظم وضعیت جسمانی خود را مورد بررسی قرار دهید، دورههای چکاپ دندانپزشکی داشته باشید و سبک زندگی خود را بهبود ببخشید.
تغذیه صحیح و ورزش منظم شما را از بسیاری از بیماریها دور میکند. به این فکر کنید که اگر تنها یک هفته بیمار باشید چقدر در کسب و کار خود دچار مشکل میشوید و حتی ممکن است این بیماری ضرر مالی به دنبال داشته باشد.
علاوه بر این گاهی بیماریها و مشکلات مرتبط با سلامتی باعث میشوند به بازنشستگی پیش از موعد، با مقرری کمتر از انتظار راضی شوید.

درپایان
این را بدانید که داشتن استقلال مالی ممکن است واژه قشنگی باشد و همه را وسوسه کند اما به این نکته توجه کنید که برای رسیدن به آن باید تلاش کنید و راهکارهای زیادی را به کار ببندید تا موفق شوید.
اگر اینستاگرام هلو رو فالو نکردید حتما به پیجمون سر بزنید
همچنین ببینید
پادکست صوتی هیچکس قرار نیست کمکت کنه!
6 ایده از کتاب پدر پولدار پدر بی پول
زندگی نامه استیوجابز آقای خاص اپل!
5 درس مهم از کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید
آخرین های هلو
啥也不说了,希望疫情早点结束吧!
You choose peace or war?
How is the COVID situation over there?
Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. נערות ליווי בהרצליה